Dit jaar gaan we Zietsen voor

-Stichting Organisatie Kindervakantiekampen (SOK)

-Stichting Tjommie tbv het project

        Disability Rehabilitation Center voor gehandicapte kinderen

Stichting Organisatie Kindervakantiekampen

Stichting Organisatie Kindervakantiekampen of wel SOK, organiseert al bijna 50 jaar in de zomer een fantastische vakantieweek voor kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede en dat voor een gering bedrag van € 50. En als ook dat voor het gezin moeilijk is dan hebben ze ook nog een aantal sponsoren die die kosten overnemen.

SOK doet dit met een 13 tal vrijwilligers die dit werk zonder enige vergoeding en met liefde doen.

Meer weten: kijk eens op hun website: Sokkamp

Tjommie

Tjommie is een klein goed doel, opgericht in 1999. Tjommie creëert kansen voor kinderen, die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships. En maakt het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden.

Bij ieder kind in armoede hebben we één kans om hem of haar een betere toekomst in Afrika te geven. Wij beginnen bij de basis door kwetsbare kinderen in rurale townships toegang te geven tot de meest basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, voedzaam eten en een veilig huis, maar ook door het aanbieden van zang-, dans- en sportactiviteiten.

Onze hulp is vooral bedoeld ter ondersteuning van het Disability Rehabilitation Center voor gehandicapte kinderen.

En hoe weten we dat het geld goed terecht komt? Sonia Jennings, lid van onze Rotaryclub,  is penningmeester van Tjommie.

Meer weten? kijk eens op hun website: Tjommie

Een prachtig voorbeeld van wat je kan bereiken met met talentvolle kinderen met een problematische achtergrond is het

Ndlovu Youth Choir

Het Ndlovu Youth Choir was finalist bij America’s Got Talent 2019. Dankzij hun versie van Ed Sheeran’s ‘Shape of You’, die ze samen met fluitist en Grammy winnaar Wouter Kellerman opnamen, zijn ze op YouTube een wereldwijde hit. Zo krijgen ze een hoop positieve aandacht. En de kinderen van het Ndlovu Youth Choir zijn bovendien geweldige rolmodellen voor andere kinderen. Een fantastisch voorbeeld wat deze kinderen kunnen bereiken met de steun van Tjommie en de donateurs.

Ed Sheeran - Shape Of You (Cover by Ndlovu Youth Choir and Grammy-winning flutist Wouter Kellerman)